Targi NATURA FOOD & beECO coraz bliżej!


Targi NATURA FOOD & beECO już w weekend. Serce ekologii zabije w Atlas Arenie.

XIII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej „NATURA FOOD” oraz IX Targi Ekologicznego Stylu Życia „beECO”. To one zadebiutują w Atlas Arenie w Łodzi. I to najważniejsze wydarzenia branży produktów ekologicznych w Polsce. Przestrzeń wystawiennicza jednej z największych hal widowiskowo-sportowych w Polsce pozwala sprostać wszystkim wymogom stawianym przed branżą eventową. Dzięki temu w Atlas Arenie bezpiecznie czuć się będą zarówno wystawcy jak i osoby zainteresowane ich ofertą.

W trakcie trzydniowych targów (2-4 października) miłośnicy bioproduktów i ekożywności wezmą udział w prezentacji wysokiej jakości produktów: ekologicznych, naturalnych, regionalnych i tradycyjnych. Oprócz możliwości nabycia ich bezpośrednio od dystrybutorów i producentów na gości imprezy czekać będą również pasjonujące dyskusje, merytoryczne szkolenia, specjalistyczne pokazy oraz organizowane w nowej formule warsztaty kulinarne.

Targi NATURA FOOD platformą wymiany

Dla branży targi NATURA FOOD & beECO będą platformą wymiany doświadczeń oraz źródłem inspiracji niezbędnych do funkcjonowania w dynamicznie zmieniającej się rzeczywistości gospodarczej. Jak dotrzeć ze swoją eko ofertą do branży HoReCa opowiedzą przedstawiciele największego polskiego dostawcy dla tej branży – Bidfood Farutex.

W ramach „Akademii Biokuriera” właściciele ekobiznesów dowiedzą się jak wykorzystać internet do wsparcia sprzedaży stacjonarnej. Praktyczne zastosowanie narzędzi e-marketingu w sprzedaży ekoproduktów w Polsce podczas swojego spotkania zaprezentuje Agencja Rozwoju Sektora Produktów Ekologicznych. Uczestnicy będą mieli okazję, żeby na własne oczy przekonać się jak za pomocą e-marketingu skutecznie pozyskać nowych klientów. I umocnić relacje z tymi, których już mają.

Kuchnia bez resztek w praktyce

Spotkania oraz szkolenia poświęcone zagadnieniom handlu to nie jedyna propozycja Targów NATURA FOOD & beECO. Co jeść, żeby nie martwić się o swoje zdrowie? Podczas 5. edycji „Forum Alergii” opowiedzą o tym Żaneta Geltz, redaktor naczelna „Magazynu Hipoalergiczni” oraz eksperci.

Nie zabraknie też pokazów kulinarnych. Jak wygląda kuchnia bez resztek w praktyce? Zaprezentuje Katarzyna Gubała, specjalistka od roślinnego menu i diet eliminacyjnych. I Mirosław Jabłoński, szef kuchni Hotelu Andels w Łodzi.

Nowością na targach będą warsztaty kulinarne. Ich uczestnicy pod okiem wybitnych szefów kuchni w tym m.in. Adama Kozaneckiego, finalisty IV edycji MasterChef, krok po kroku przygotują dania nawiązujące do takich tematów jak orientalne zero waste, sezonowa ‘smart’ kuchnia czy Jesienny comfort food. Po wszystkim, uczestnicy warsztatów, zabiorą ze sobą do domów, przygotowane przez siebie dania.

Szczegółowy program, lista wystawców oraz bilety uprawniające do wzięcia udziału w targach oraz warsztatach kulinarnych można znaleźć na stronie: www.naturafood.pl.

targi NATURA FOOD

Czytaj również: Masaże holistyczne. Czy można masować duszę?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *