Targi WORLDFOOD już w marcu. Musisz tam być!

Ponad 350 wystawców z 23 krajów, kuchnie i alkohole świata, przyprawy i zioła, najlepsze produkty, specjalni goście kulinarni, eksperci branży spożywczej i HoReCa – słowem cała branża spożywcza przez trzy dni w stolicy! Targi WORLDFOOD już w marcu. Musisz tam być!

 

Co roku zainteresowanie odwiedzających i wystawców jest coraz większe. Uczestnicy mają szansę skorzystać z bogatego programu konferencyjnego, odpowiadającego na aktualne trendy rynkowe i poruszającego najważniejsze tematy dotyczące jakości, bezpieczeństwa w łańcuchu dostaw, żywności ekologicznej, nutraceutyków, zmian w świadomości i potrzeb konsumenta czy optymalizacji kosztów w przemyśle.

 

 

Targi WorldFood Poland umożliwiają bezpośredni dostęp do nowości produktowych oraz najnowszych rozwiązań w zakresie transportu, logistyki i przechowywania żywności. Na szczególną uwagę zasługują również produkty wyróżnione i nagrodzone w prestiżowym konkursie o Złoty Medal Targów WorldFood.

 

Już po raz trzeci ponad 50 włoskich firm, od producentów regionalnych po nagradzane marki, wprowadzi na polski rynek ponad 200 nowych włoskich produktów, gotowych do zaprezentowania lokalnym kupcom, dystrybutorom, importerom, szefom kuchni i innym liderom branży pod wspólną marką Bellavita.

 

– Cieszymy się, że już po raz trzeci możemy zaprezentować w Polsce smak autentycznej włoskiej kuchni  – mówi Aldo Mazzocco, CEO Bellavita. – Bellavita Expo to ważna wystawa dla profesjonalistów z branży spożywczej, poszukujących innowacyjnych produktów, które mogą przyciągnąć uwagę konsumentów i zwiększyć sprzedaż dzięki swojej autentycznej tożsamości regionalnej.

 

Tegoroczna edycja będzie także bogata w doznania kulinarne i wyjątkowe produkty spożywcze, dzięki ośmiu narodowym pawilonom zagranicznym z Azerbejdżanu, Korei Południowej, Ukrainy, Sri Lanki, Białorusi, Tajlandii, Malezji oraz Hiszpanii.

 

Oczywiście gościnne progi otwierają stałe Sektory: Food&Drinks, EcoFood (najdynamiczniej rozwijający się sektor z żywnością ekologiczną i naturalną), NutraFood (absolutna nowość w Polsce – sektor poświęcony suplementom diety i odżywkom), Wine&Spirits (alkohole z całego świata), FoodTech, Ingredients, ColdChain Poland (III Targi Chłodniczych Łańcuchów Dostaw i Logistyki w Temperaturze Kontrolowanej).

 

Zarejestruj się bezpłatnie online na: www.worldfood.pl/rejestracja

 

Źródło: materiał prasowy

 

Miłorząb japoński – by wspomnienia nie straciły ostrości…

Ginkgo biloba jako roślina jest piękne, dostojne i niezwykle istotne ze względu na właściwości lecznicze. Właściwości terapeutyczne znane i doceniane były w Chinach i Japonii od kilkuset lat, następnie zachwyt nad zastosowaniem...

Adaptogeny – wsparcie organizmu w trudnych czasach

Każdego dnia narażeni jesteśmy na czynniki wywołujące stres w naszym organizmie – biologiczne, emocjonalne, środowiskowe i fizyczne. Czasy w jakich żyjemy dają nam nieograniczone możliwości rozwoju. Jednak korzystanie z dobrodziejstw cywilizacji dla wielu...

Jak zregenerować skórę po lecie? Podpowiadamy!

Letnie wakacje się skończyły i choć wewnętrznie czujesz się zregenerowana i wypoczęta, niestety wygląd twojej skóry nie odzwierciedla tego stanu. Pierwsza opalenizna zniknęła, a liczne kąpiele słoneczne, chlor, wiatr i suche powietrze...

Orkisz: prozdrowotna siła zaklęta w ich nasionach

Na fali mody na bezglutenową żywność i diety typu paleo, do łask wracają dawno zapomniane zboża, które choć nie były przez dziesięciolecia produkowane na masową skalę, na szczęście przetrwały. Dziś możemy cieszyć...

Skomentuj

Twój komentarz musi zostać zaakceptowany przez moderatora zanim zobaczysz go na stronie.



x