Targi WorldFood, czyli przez żołądek do serca!

Wystawcy z różnych stron świata: Polski, Włoch, Białorusi, Węgier, Hiszpanii, Sri Lanki, Turcji, Azerbejdżanu, Korei Południowej, Ukrainy, Tajlandii, Grecji, Niemiec, Francji, Chin, Malezji, Finlandii, Portugalii, Litwy, Austrii, Holandii, kuchnie i alkohole świata, przyprawy i zioła, najlepsze produkty, specjalni goście kulinarni, eksperci branży spożywczej i HoReCa – słowem cała branża przez trzy dni w stolicy!

 

 

– Zapraszamy wszystkich! To najważniejsze targi w Warszawie poświęcone sektorowi spożywczemu i okazja do integracji i dyskusji o kondycji branży. Wystawcy z Polski i zagranicy, panele dyskusyjne, spotkania z sieciami handlowymi i specjalne konferencje poświęcone żywności i trendom w branży spożywczej – to wszystko podczas szóstej edycji  WorldFood przy kawie albo herbacie z każdego zakątka świata – zachęca Agnieszka Szpaderska manager Targów.

Po raz pierwszy będziemy gościć pawilon hiszpański i grecki prezentujący znane i mniej znane specjały tych regionów. Kolejny raz gościć będziemy pawilon włoski Bellavita , w którym odbędą się warsztaty i pokazy kulinarne a ponad trzydziestu najlepszych włoskich producentów żywności i napojów zaprezentuje autentyczne wyroby, wyróżniające się spośród tysiąca innych jakością, marką i historią. Udział w targach weźmie ponad 300 wystawców z całego świata. Dlatego nie może Was zabraknąć podczas targów Worldfood Poland.

 

Więcej informacji oraz relacje z poprzednich edycji: www.worldfood.pl.

 

Więcej informacji na temat oferty wystawienniczej:

 

Zero waste, czyli wypij zupę i zjedz kubek

Tylko brak wyobraźni ogranicza nas w powtórnym wykorzystaniu odpadków kuchennych, starych gratów, butelek, przeczytanych książek. Udowodniły to poznańskie Targi Zero Waste, na których każdy śmieć zyskał nowe życie w drugim wcieleniu.  ...

Roślina bliższa organizmowi niż produkt chemiczny

Z prof. dr. hab. Gerardem Nowakiem, kierownikiem Katedry i Zakładu Naturalnych Surowców Leczniczych i Kosmetycznych Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu rozmawia Danuta Pawlicka.   Tekst: Danuta Pawlicka Zdjęcie: Piotr Jasiczek...

Psia empatia to fakt! Psy czują emocje swojego właściciela

Psy potrafią wczuć się w emocje swojego właściciela i mają bogate życie wewnętrzne. Okazuje się, że są to nie tylko opinie właścicieli zakochanych w swoich czworonogach, a fakty udowodnione naukowo.   Tekst...

Bylica roczna – mało znane ziele w walce z chorobami

Łąki i lasy wokół nas są cennym źródłem surowców do produkcji skutecznych leków z powodzeniem zwalczających przeróżne choroby. Przyroda jest nieprzebraną skarbnicą roślin o zaskakujących właściwościach leczniczych. Kluczową rolę odgrywają zioła. Wiele z...

Skomentuj

Twój komentarz musi zostać zaakceptowany przez moderatora zanim zobaczysz go na stronie.



x