Targi WorldFood, czyli przez żołądek do serca!

Wystawcy z różnych stron świata: Polski, Włoch, Białorusi, Węgier, Hiszpanii, Sri Lanki, Turcji, Azerbejdżanu, Korei Południowej, Ukrainy, Tajlandii, Grecji, Niemiec, Francji, Chin, Malezji, Finlandii, Portugalii, Litwy, Austrii, Holandii, kuchnie i alkohole świata, przyprawy i zioła, najlepsze produkty, specjalni goście kulinarni, eksperci branży spożywczej i HoReCa – słowem cała branża przez trzy dni w stolicy!

 

 

– Zapraszamy wszystkich! To najważniejsze targi w Warszawie poświęcone sektorowi spożywczemu i okazja do integracji i dyskusji o kondycji branży. Wystawcy z Polski i zagranicy, panele dyskusyjne, spotkania z sieciami handlowymi i specjalne konferencje poświęcone żywności i trendom w branży spożywczej – to wszystko podczas szóstej edycji  WorldFood przy kawie albo herbacie z każdego zakątka świata – zachęca Agnieszka Szpaderska manager Targów.

Po raz pierwszy będziemy gościć pawilon hiszpański i grecki prezentujący znane i mniej znane specjały tych regionów. Kolejny raz gościć będziemy pawilon włoski Bellavita , w którym odbędą się warsztaty i pokazy kulinarne a ponad trzydziestu najlepszych włoskich producentów żywności i napojów zaprezentuje autentyczne wyroby, wyróżniające się spośród tysiąca innych jakością, marką i historią. Udział w targach weźmie ponad 300 wystawców z całego świata. Dlatego nie może Was zabraknąć podczas targów Worldfood Poland.

 

Więcej informacji oraz relacje z poprzednich edycji: www.worldfood.pl.

 

Więcej informacji na temat oferty wystawienniczej:

 

Liofilizacja i fermentacja, czyli jak zatrzymać zdrowie

Soki otrzymywane z warzyw i owoców stanowią cenne źródło składników bioaktywnych, witamin, minerałów oraz błonnika, koniecznych dla zdrowia człowieka. Pod wpływem obróbki termicznej i enzymatycznej występujące w warzywach i owocach składniki bioaktywne (przeciwutleniacze)...

Jak wyglądały asceza i obżarstwo w przeszłości?

Oto i nasz odwieczny dylemat – korzystać z przyjemności stołu, czy może odliczać każdą kalorię i myśleć o jedzeniu w kategoriach grzechu albo diety i zdrowia, a nie przyjemności.   Tekst: Dariusz...

Dzień Rozwodów: Kiedy przypada i jaki ma związek ze świętami?

Od świąt Bożego Narodzenia minęło już trochę czasu. Z tego dystansu można stwierdzić, dla kogo były przepełnione radością i szczęściem w gronie rodzinnym, dla kogo momentem zadumy, powodem do sprzeczek, konfliktów małżeńskich,...

Czy istnieje uniwersalny probiotyk?

Probiotykoterapia to aktualnie bardzo popularny i chętnie poruszany przez specjalistów temat. Probiotyki dotychczas znalazły zastosowanie zarówno w aspekcie profilaktyki, jak i wspomagania leczenia wielu chorób. Na rynku dostępne są preparaty...

Skomentuj

Twój komentarz musi zostać zaakceptowany przez moderatora zanim zobaczysz go na stronie.



x