Targi NATURA FOOD i beECO. Najważniejsze wydarzenie branży!

| Październik 02, 2019 | AKTUALNOŚCI, Harmonia, Harmonia ciała | Brak komentarzy

Świadome odżywianie, polityka zero waste, foodsharing, idea do it yourself – ciężko o bardziej aktualne tematy. Wszystkie z nich będzie można znaleźć w programie Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD oraz Targów Ekologicznego Stylu Życia beECO.

 

Największe i najważniejsze w Polsce wydarzenie branży produktów ekologicznych odbędzie się w dniach 18-20 października w Hali Expo-Łódź. Weźmie w nich udział ok. 350 wystawców z całego świata. Obecność potwierdzili najlepsi polscy producenci produktów ekologicznych oraz firmy z Korei Południowej, Palestyny, Szwecji, Grecji, Wielkiej Brytanii, Łotwy, Litwy, Czech i Niemiec.

 

Targi NATURA FOOD i beECO mają ugruntowaną pozycję. Z niecierpliwością czeka na nie nie tylko branża, ale też klienci indywidualni. Z tego względu obydwie imprezy odbywają się w przystępnej dla wszystkich formie targów B2B i B2C. Na każdego odbiorcę czeka szereg atrakcji, wśród nich premiery produktowe. Jak co roku zadbano też o odpowiednią reprezentację wysokiej jakości produktów regionalnych.

 

Na fali zainteresowania ubiegłorocznym Kongresem EKOBRANŻY impreza powraca w rozszerzonej formule. Odświeżone zostanie również BIObiznes Forum, którego program skierowany będzie do właścicieli sklepów jak również do całego sektora HoReCa. To świetna okazja, żeby dowiedzieć się kim tak naprawdę jest klient wege, co tak właściwie charakteryzuje BIOżywność, czy poznać zalety i wady sprzedaży internetowej.

 

Tradycyjnie już w trakcie targów rozdane zostaną „Złote Medale”. W tym roku w związku z panującymi trendami i oczekiwaniami zarówno producentów jak i konsumentów docenione zostaną również „Produkty specjalnego przeznaczenia żywieniowego”. O tym, który produkt zdobędzie laur, zdecyduje eksperckie jury.

 

Targi NATURA FOOD i beECO przyniosą odpowiedź na wiele ważnych pytań. Z jednym z nich „Co z tym glutenem?” zmierzy się m.in. dr n. med. Danuta Myłek i dr n. med. Barbara Majkowska-Wojciechowska. Dietetyk Agnieszka Piskała opowie natomiast o diecie i suplementacji przy chorobie Hashimoto.

 

Zero waste, czyli wypij zupę i zjedz kubek

Tylko brak wyobraźni ogranicza nas w powtórnym wykorzystaniu odpadków kuchennych, starych gratów, butelek, przeczytanych książek. Udowodniły to poznańskie Targi Zero Waste, na których każdy śmieć zyskał nowe życie w drugim wcieleniu.  ...

Roślina bliższa organizmowi niż produkt chemiczny

Z prof. dr. hab. Gerardem Nowakiem, kierownikiem Katedry i Zakładu Naturalnych Surowców Leczniczych i Kosmetycznych Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu rozmawia Danuta Pawlicka.   Tekst: Danuta Pawlicka Zdjęcie: Piotr Jasiczek...

Psia empatia to fakt! Psy czują emocje swojego właściciela

Psy potrafią wczuć się w emocje swojego właściciela i mają bogate życie wewnętrzne. Okazuje się, że są to nie tylko opinie właścicieli zakochanych w swoich czworonogach, a fakty udowodnione naukowo.   Tekst...

Bylica roczna – mało znane ziele w walce z chorobami

Łąki i lasy wokół nas są cennym źródłem surowców do produkcji skutecznych leków z powodzeniem zwalczających przeróżne choroby. Przyroda jest nieprzebraną skarbnicą roślin o zaskakujących właściwościach leczniczych. Kluczową rolę odgrywają zioła. Wiele z...

Skomentuj

Twój komentarz musi zostać zaakceptowany przez moderatora zanim zobaczysz go na stronie.



x