Targi NATURA FOOD i beECO. Najważniejsze wydarzenie branży!

| Październik 02, 2019 | AKTUALNOŚCI, Harmonia, Harmonia ciała | Brak komentarzy

Świadome odżywianie, polityka zero waste, foodsharing, idea do it yourself – ciężko o bardziej aktualne tematy. Wszystkie z nich będzie można znaleźć w programie Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD oraz Targów Ekologicznego Stylu Życia beECO.

 

Największe i najważniejsze w Polsce wydarzenie branży produktów ekologicznych odbędzie się w dniach 18-20 października w Hali Expo-Łódź. Weźmie w nich udział ok. 350 wystawców z całego świata. Obecność potwierdzili najlepsi polscy producenci produktów ekologicznych oraz firmy z Korei Południowej, Palestyny, Szwecji, Grecji, Wielkiej Brytanii, Łotwy, Litwy, Czech i Niemiec.

 

Targi NATURA FOOD i beECO mają ugruntowaną pozycję. Z niecierpliwością czeka na nie nie tylko branża, ale też klienci indywidualni. Z tego względu obydwie imprezy odbywają się w przystępnej dla wszystkich formie targów B2B i B2C. Na każdego odbiorcę czeka szereg atrakcji, wśród nich premiery produktowe. Jak co roku zadbano też o odpowiednią reprezentację wysokiej jakości produktów regionalnych.

 

Na fali zainteresowania ubiegłorocznym Kongresem EKOBRANŻY impreza powraca w rozszerzonej formule. Odświeżone zostanie również BIObiznes Forum, którego program skierowany będzie do właścicieli sklepów jak również do całego sektora HoReCa. To świetna okazja, żeby dowiedzieć się kim tak naprawdę jest klient wege, co tak właściwie charakteryzuje BIOżywność, czy poznać zalety i wady sprzedaży internetowej.

 

Tradycyjnie już w trakcie targów rozdane zostaną „Złote Medale”. W tym roku w związku z panującymi trendami i oczekiwaniami zarówno producentów jak i konsumentów docenione zostaną również „Produkty specjalnego przeznaczenia żywieniowego”. O tym, który produkt zdobędzie laur, zdecyduje eksperckie jury.

 

Targi NATURA FOOD i beECO przyniosą odpowiedź na wiele ważnych pytań. Z jednym z nich „Co z tym glutenem?” zmierzy się m.in. dr n. med. Danuta Myłek i dr n. med. Barbara Majkowska-Wojciechowska. Dietetyk Agnieszka Piskała opowie natomiast o diecie i suplementacji przy chorobie Hashimoto.

 

Stereotypy. Jak z nimi walczyć?

Podstawę porządkowania wiedzy o otaczającym nas świecie, zachodzących w nim zjawiskach oraz o innych ludziach stanowią schematy poznawcze. Są to struktury gromadzące nasze dotychczasowe doświadczenia, jednakże realizujące to zadanie w...

Ręka Fatimy – amulet czy symbol religijny?

Ręka Fatimy jest symbolem, wokół którego narosło wiele kontrowersji. Sporną kwestią są jej związki z islamem – wciąż toczą się dyskusje, czy jest zakazana, czy też dozwolona, a jeśli tak,...

Herbata i jej prozdrowotne właściwości

Wraz z rozwojem industrializacji na świecie z roku na rok rozpowszechniają się również choroby cywilizacyjne.  Choroby serca, nowotwory, cukrzyca to tylko nieliczne z długiej listy chorób najczęściej występujących u ludzi. ...

Pandemia bezruchu – jak izolacja wpłynęła na stan naszego ciała i ducha

Trzy miesiące izolacji wynikającej z obostrzeń związanych z pandemią koronawirusa Covid-19 negatywnie wpłynęło na stan psychiczny naszego społeczeństwa. Zamknięcie, stres i strach spowodowały, że pod koniec kwietnia apteki odnotowały 50...

Skomentuj

Twój komentarz musi zostać zaakceptowany przez moderatora zanim zobaczysz go na stronie.



x